نگاهی دیگر، نگاه ما
خیلی وقتها در زندگی لازم است که از نگاهی دیگر به قضایا بنگریم، از زاویه‌ای جدید. نگاه ما باید نگاهی دیگر بشود و نگاهی دیگر نگاه ما
موسیقی خوب، بد، زشت!
آهای خانمها و آقایان محترم که فرزند نوجوان دارید
چه اشکالی دارد که فرزند شما به آهنگ‌های «ایتس، ایتیس» و «بوم، بوم،‌ بوم» گوش کند؟ یکی از دوستان شاکی بود از دست فرزند نوجوانش که بجای گوش دادن به آهنگ «درست و حسابی» به -بقول خودش- دامبول و دیمبول بی‌سروته غربی گوش می‌کند و اهل خانه (منظور پدر و مادرش است البته) را کلافه کرده. گفتم چه اشکال دارد؟ گفت آخر اینهائی که این گوش می‌کند موسیقی نیست. گفتم مگر عیار و میزان موسیقی گوش من و تو است؟ دوست دارد این نوع خاص موسیقی را گوش کند خوب بکند.
خود خ...ت (بنا به رعایت ادب لغتی که تداعی یک موجود نجیب باربر است و مابین من و این دوستم خطاب به یکدیگر گاهی بکار می‌رود حذف شد!) یادت هست وقتی که شانزده هفده سالت بود و تنها موسیقی مجاز صدای نوحه آهنگران بود که خلق‌الله را برای رفتن به جنگ تشویق می‌کرد پدر شدیدا مذهبی‌ات از خانه انداختت بیرون چون شروع به یادگیری «تار» کرده بودی؟ یادت هست که دو سه شب خانه ما بودی و آنقدر صدای نامیزان آن تارت را در آوردی که به‌تو گفتم «سیروس جان، تو که می‌خواهی کله من را بپکانی، بیا و یک دفعه با همین تار محکم بکوب توی سر من، اینقدر هم شکنجه‌ام نده!»؟ بعدش هم پدر من پادرمیانی کرد و بابات بخشیدت؟ عزیز برادر، «هر دوری و طوری». آن موقع دست گرفتن «تار» نهایت هنر بود و حال کردن هنری و امروز همین «ایتیس، ایتیس»ها. نه آن خوب یا بد بود و نه این خوب یا بد است. عیسی به دین خود و موسی به دین خود. «در پوستین خلق» نیافت.

درآمد که آخر این کله من و مادرش را صبح تا شب برده. گفتم نه دیگر این را به او حق نمی‌دهم. هر کس در محدوده خویش تا حدی آزادی دارد که مزاحم دیگران نشود. صدای بلند موزیک که مزاحم دیگران شود در هیچ کجای دنیا پذیرفته نیست. در همین سرزمین یخ‌زده‌ای که من ساکن آن هستم، اگر صدای موزیک درون ماشین‌ آنقدر بلند باشد که به بیرون ماشین برسد پلیس حق دارد که وارد عمل شود و با راننده برخورد کند. از طرفی پلیس مطلقا و تحت هیچ عنوان حق این را ندارد که بخاطر سی‌دی و نوار و موزیکی که شما در چهاردیواری خانه یا ماشین‌تان دارید گوش می‌کنید مزاحم شما شود.
این خلائق کافر اجنبی خوب عمل می‌کنند به این قاعده فقهی «لا ضرر و لا ضرار فی‌الاسلام». اصل «نه ضرر بزن و نه کسی حق دارد به تو ضرر بزند» را معلوم نیست از اسلام ما گرفته‌اند، از کجا گرفته‌اند که اینقدر مو به مو به آن عمل می‌کنند.

خلاصه که ای پدر و مادرها، سلیقه خود را به فرزندان‌تان تحمیل نکنید و ای فرزندان، به حقوق دیگران احترام بگذارید. همین.
مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

Free Blog Counter